• Połowa mieszkań na Bobrowieckiej 10 sprzedana

Spółka Spectra Development sprzedała już 50 proc. mieszkań w nowoczesnej inwestycji Bobrowiecka 10. Termin zakończenia budowy i oddania mieszkań do użytkowania to pierwszy kwartał 2017 roku. Inwestycja położona na Dolnym Mokotowie cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem m.in. dzięki dogodnej lokalizacji oraz nowoczesnej i funkcjonalnej architekturze. Budynek o podwyższonym standardzie powstaje w ramach Kompleksu Bobrowiecka, który wyróżni obecność sztuki.

Bobrowiecka 10 to szczególna inwestycja położona w samym sercu Mokotowa. Doskonała lokalizacja apartamentowca zapewnia bardzo szybki dojazd do ścisłego centrum Warszawy, oddalonego zaledwie o 4 km, a bliskość licznych parków i terenów zielonych daje komfort spędzenia wolnego czasu w otoczeniu natury. W sąsiedztwie budynku znajduje się także bogate zaplecze komercyjne wraz z punktami usługowymi dedykowanymi rodzinom takimi jak szkoły, przedszkola i żłobki.

Wszystkie mieszkania wyróżnia nowoczesna architektura i podwyższony standard. Kompleks składa się z 4 budynków, w których znajdą się 123 apartamenty o powierzchni od 28 do nawet 129 mkw. Do realizacji inwestycji deweloper wykorzystuje wysokiej klasy materiały oraz nowoczesne i funkcjonalne rozwiązania.

Na szczególną uwagę zasługuje pięć dwupoziomowych apartamentów z indywidualnymi wejściami bezpośrednio z dziedzińca oraz własnymi ogródkami. Dla osób szukających spokoju wśród zieleni przewidziano dwa wewnętrzne, przestronne, zielone dziedzińce. Jeden z nich będzie miał formę placu z elementami małej architektury, chodnikami i zielenią. Centralnym elementem drugiego placu będzie pomnik przyrody Czarna Olsza. O bezpieczeństwo mieszkańców zadba natomiast 24 godzinny system monitoringu obejmujący m.in. kamery, ochronę i wideodomofony. Na parterze budynku pojawi się osiem lokali usługowych, a do dyspozycji mieszkańców zostaną oddane 154 miejsca postojowe i komórki lokatorskie.

Inwestycja Bobrowiecka 10 realizowana jest przez Alnus Development Sp. z o.o. wchodzącą w skład grupy spółek należącej do Spectra Development Sp. z o.o. skład apartamenty powstają w ramach Kompleksu Bobrowiecka, do którego zalicza się realizowany właśnie budynek biurowy Bobrowiecka 8 oraz istniejący już biurowiec Bobrowiecka 6. Całość Kompleksu została zaprojektowana przez renomowaną pracownię JEMS Architekci i będzie tworzyła unikatową przestrzeń poprzez oryginalną architekturę i obecność sztuki.

Więcej informacji na stronie www.bobrowiecka 10.pl