• Biurowiec Bobrowiecka 8 nominowany do Prime Property Prize

Budynek Bobrowiecka 8 znalazł się wśród finalistów prestiżowego konkursu Prime Property Prize 2018. Plebiscyt wyłania najlepsze nieruchomości i przestrzenie komercyjne minionego roku, a także wyróżnia osobistości i firmy istotne dla branży. Bobrowiecka 8 walczy o zwycięstwo w kategorii „Inwestycja Roku – Rynek Powierzchni Biurowej”.

– Bobrowiecka 8 to połączenie bardzo dobrej architektury i wysokiego standardu ze sztuką wysokiej próby. Coraz więcej osób docenia atuty budynku, co potwierdza stale rosnące grono najemców. To już druga nominacja dla Bobrowieckiej 8 w tym roku i mam nadzieję, że tym razem zdobędziemy uznanie głosujących w plebiscycie Prime Property Prize 2018 – powiedział Dariusz Sokołowski, Prezes Zarządu Spectra Development.

Bobrowiecka 8 wraz z sąsiednimi budynkami, biurowym Bobrowiecka 6 oraz apartamentowcem Bobrowiecka 10, wchodzą w skład zespołu urbanistycznego, który został stworzony przez Spółkę Spectra Development. Ta mikrodzielnica i architektoniczna perła Dolnego Mokotowa została w całości zaprojektowana przez renomowaną pracownię JEMS Architekci. Budynek Bobrowiecka 8 wraz z całym zespołem urbanistycznym, spełnia nie tylko wymogi lokalnego planu zagospodarowania, ale także wpisuje się w sąsiednią zabudowę. Ponadto spełnia założenia pomysłodawcy tworząc wizualnie atrakcyjną, funkcjonalną i pełną przestrzeni tkankę miejską wprowadzającą nową jakość w dzielnicy.

Bobrowiecka 8 to przemyślany architektonicznie budynek, który poza podstawową funkcją biurową stanowi także wyjątkowe tło do prezentacji sztuki współczesnej, zgodnie z założeniem i hasłem przewodnim dla całego kompleksu: „kultura wpisana w przestrzeń”. Udało nam się zaprojektować spójny stylistycznie biurowiec, który doskonale współgra z pozostałymi obiektami w kompleksie, tworząc zespół atrakcyjnych wizualnie i funkcjonalnych budynków – powiedział Andrzej Sidorowicz z pracowni JEMS Architekci.

Prime Property Prize 2018 to plebiscyt na najlepsze nieruchomości i przestrzenie komercyjne ostatniego roku, a także osobistości i firmy, których działania odegrały kluczową rolę w rozwoju branży. Biurowiec Bobrowiecka 8 walczy o zwycięstwo w kategorii „Inwestycja Roku Rynek Powierzchni Biurowej”. Aby oddać głos wystarczy kliknąć w ten link.